Kynologen kennis 1

KC Roermond-Echt organiseert weer de vernieuwde KK1 opleiding. In verband met de komst van het nieuwe lesmateriaal starten we op 24 oktober 2018 in plaats van op 10 oktober.

We hebben nog een aantal plaatsen dus u kunt zich hiervoor nog opgeven bij het secretariaat van de KC Roermond-Echt Joyce van Lienden-Lowis mail: joyce_lowis@hotmail.com.
Meer informatie over de opleiding zelf bij Carine Stuurman-Jansen mail: vanmeinweg@live.nl

De vernieuwde opleiding bestaat uit losse modules zodat er voor ieder wat wils is. Een cursist kan er straks voor kiezen om examen te doen in ALLE modules of alleen in de modules waar zijn/ haar interesse naar uitgaat. Het komend jaar zullen we in de overgangsfase alle modules van de nieuwe KK1 en een deel van de KK2 geven. Uiteindelijk zullen we alle modules gaan geven op onze locatie.

Examens kunnen nu op locatie worden gedaan hetgeen voor de meeste cursisten erg gemakkelijk is. Een cursist kiest dus zelf in welke modules hij/ zij examen doet.

Ook kunt u met een aantal kleine extra’s examen doen voor het honden- en kattenbesluit. Een cursist die geen examen wenst te doen, krijgt na 80% aanwezigheid een bewijs van deelname.

Mocht nog niet al het lesmateriaal klaar zijn dan wordt gewerkt met het lesmateriaal uit het oude KK1 boek dat ook een goede basis is voor de modulaire examens. Het nieuwe materiaal en de opzet van de lessen is praktischer dan de oude opleiding en het lesmateriaal uit het oude KK1 boek.

Lesavond: woensdagavond van 20.00-22.00
Locatie: KC Roermond-Echt, Bandertlaan in Echt

( U parkeert op de grote parkeerplaats bij het zwembad en loopt het kleine paadje af langs het zwembad (aan uw rechterhand) en de tennisbaan (aan uw linkerhand) en dan ziet u na de bocht naar links de locatie aan uw rechterhand.

Het zijn 18 lesavonden inclusief 2 avonden voor examens of herhaling (data van deze 2 in overleg).

Lesdata:
2018: 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november, 12 december
2019: 9 januari, 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari, 27 februari, 13 maart, 20 maart, 27 maart

Kosten: U betaalt voor de modules 1 t/m 7- 150 euro voor leden en 175 euro voor niet leden exclusief examenkosten maar INCLUSIEF lesmateriaal.

Module 1 Celleer & Genetica basis
Module 2 Voortplanting
Module 3 Gezondheid rond het nest
Module 4 Voeding & Verzorging
Module 5 Gedrag
Module 6 Regelgeving
Module 7 Rassenkennis